Gestaltterapi

Utviklingsarbeid

Utviklingsarbeid for ungdom

Utviklingsarbeid for ungdom med spesielle utfordringer og voksne med spesielle utfordringer.

Utvikling beliggende i naturen, i Grindaheim. Vi jobber med kreativitet, kropp, ernæring, hester, hagen, og samtaler.

Gestaltterapi og Livsglede:

Er du i en stressende livssituasjon  og ofte sliten og nedfor? Vi har diskusjoner og drøfter problemstillinger sammen for å finne gode løsningner, og prøve å finne veien ut av krisen. Tid og sted for slike samtaler kan også skje basert på turer, i Grindheim eller via Skype/ Internet.

 

 

Ernæring.  

Å endre kosthold alene er ikke nok til å styre matvanene i riktig retning på lang sikt. Snarere ser vi på livet helhetlig og se etter årsaker som har ført til feil matvaner. Sammen kan vi lage mat og du vil få insikt i den plantebaserte ernæring. En syk sjel lever i en syk kropp, så målet vil være å kunne leve et liv hvor alt er i balanse. Vi kan også har urter turer sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter i Grindaheim:

Gestaltterapi, utvikling, ernæring, helse, livsglede, ridning, natur og kreativ arbeid.

 

Hagen er en viktig del av konseptet her i Grindaheim. Vi har en naturlig hage med et liten drivhus, uten gift og farlige kjemikalier. Dette av respekt for alle skapninger i økosystemet. Vi følger utviklingen i hagen gjennom året, og lager god og sunn mat av det vi høster. Vi jobber med blomster og lager kunstprosjekter med blomster. For våre små er det spesielt spennende, f.eks. planting av bønner og se hvordan en plante kommer fra den. Vi ønsker å skape bevissthet om hvor lang tid det tar å vokse og hvordan man respekterer planter og natur. Mange insekter lever i Grindaheim. I lønnblomstre fasen har vi mange humler, og for dette bygger vi humlekister og insekthoteller.

Krydder: Vi samler krydder fra vår til høst, som er bra for mennesker og dyr. Vi tørker krydder og urter som vi bruker gjennom vinteren. Vi behandler ofte våre urter i tinkturer og lager kremer og salver. Spesielt Ringblomster trives i Grindaheim. På grunn av deres mange sunne egenskaper, gjør vi helbredende salver ut av det. Det fungerer også godt å desinfisere. For våre små er det alltid veldig spennende å høre at honning er et av de sterkeste naturlige desinfeksjonsmidler og fungerer som et naturlig antibiotika. Som et fremtidig prosjekt vil vi ha bier. Å lage din egen honning er virkelig en flott opplevelse for barna. Vi ønsker å skape bevisstheten, om hvor viktige biene er for vår verden.

I verkstedet kan en virkelig utfolde seg kreativt. Vi kan tegne, male, og drive med forming. Her kan du prøve forskjellige ting og lære hva du liker. Vi kan drive med keramikk og pappmasje. Enkelt trearbeid, som fuglekasser og fuglehus er også mulig, blomsterdekorasjoner og kranser til å henge på døra(til jul, påske osv.), strikking og hekling. Vi kan også lage godbiter til hestene og fuglematen lager vi selv. Her er det rom for egne ideer. 

Personlighetstrening, Selvtillit, Kommunikasjon og kroppsspråk. Her stiller vi alle likt. Vi er mye med hestene, passer på dem og lærer de å kjenne. Gjennom å jobbe tett på hestene, opplever vi mestring, og lærer oss selv bedre å kjenne. Gjennom vårt kroppsspråk,holdning og utrykk, vil hestene lære oss bedre å kjenne. Hestenes oppførsel gjenspeiles i vårt kroppsspråk, sinnsstemning og mimikk. Slik hjelper de oss å lære oss selv bedre å kjenne.

Fotturdager og mye mer kan vi gjøre i Grindaheim.

Om vinteren har vi et redusert "ute" -program i Grindaheim. Denne tid av året er svært egnet for kreative prosjekter, musikkprosjekter, teater eller dans. Derfor ønsker jeg koblingen med kulturskolen. Jeg liker også å bruke roligere vintertid til å sette et nytt kurs for å tilby nye kreative prosjekter til barna om sommeren.

Ecoprosjekt og Plantebasert Kjøkken Grindaheim.