Om meg: Jeg heter Corina Merkel, er 39 år gammelt og er fra Tyskland. Jeg har en sønn på 3 år. Luca.

Kreativitet er sjelenes språk, tror jeg. Når man har lært seg tidlig å uttrykke seg, å høre på sitt hjerte og sin indre stemme og vet hvem man er, har man gode sjanser til å leve et vellykket liv. Jeg vil ledsage folk i spesielle livssituasjoner og gi dem muligheten til å utvikle seg kreativt i Grindaheim. Jeg studerer igjen fra 2018 på Norsk Gestaltinstitut, Høgskole for Gestaltterapi. Jeg gjøre mine videreutdanning som Gestaltterapeut/ Psykoterapeut.

I Tyskland jobbet jeg i Reittherapie-Villakunterbunt. I denne forening, som ble grunnlagt av meg, sammen med andre engasjerte mennesker,

var jeg den første formannen. Vi har utført fine prosjekter for barn og engasjerte oss i dyre- og naturvern. Vi var medlem av

"Paritaetischer Wohlfahrtsverband Hessen" og en fri institusjon i barn og ungdoms velferd. Vi hadde tittelen "freier Traeger in der Kinder und Jugendhilfe." Vi har blitt støttet av ulike Stiftelser som heter for eks."Håp for barn og Entega Stiftelsen. Våre faddere var Eva Croissant (The Voice of Germany) og Badesalt. (Komediant). Ved Akademi av Medisin i Heidelberg studerte jeg Heilpraktiker for psykoterapi. Jeg har fullført et kurs i Rideterapi/ Ridepedagogikk. Pedagogisk innhold var Montessori Pedagogikk, og kurs handler om pedagogiske integrasjon av dyr i behandling mennesker. Jeg er lisensiert trener B for fitness og helse fra BSA Akademiet, og trener C i helse trening fra det tyske gymnastikk forbundet. Jeg har jobbet i 6 år i management av et stort Fitness Companie. McFit Worms GmbH. Jobben min var utvikling av unge mennesker og jeg var leder av et team på 20 personer. Utvikling, coaching og refleksjon av teamet mitt. I Norge jobber jeg som ungdomsarbeider. Vi organisere fritids prosjekter, jeg jobber sammen med ungdomskontakt. Jeg er den offisielle representant for Ungdomsrådet i Vestre Toten kommune. Siden 2016 har Grindaheim gård blitt sertifisert av det norske kvalitetssystemet Inn på tunet. I Grindaheim jobber vi med utvikling av barn og unge voksne som står overfor spesielle utfordringer. Vi jobber ressursorientert og med en positivt selvbilde. Dette skjer gjennom positive erfaringer og ved å mestre utfordringer. Vi støtter våre unge besøkende i deres utvikling og hjelper dem med å finne sin plass i samfunnet. Arbeid med mennesker og dyr har alltid vært et spørsmål om hjertet for meg.Kropp, sinn og sjel i balanse er nøkkelen for et fullverdig liv. Derfor har jeg utarbeidet et konsept for Grindaheim med stor kjærlighet, der det er plass til kreativ utvikling, egne ideer, samt at tid for "vesen" for hver deltaker er gitt. I Grindaheim må ingen gjøre noe, alle kan utvikle seg ut av seg selv uten press og finne ut hvem de egentlig er. Grindaheim er åpen for alle, store og små, unge og gamle, for å oppleve natur, dyr og mennesker, med gjensidig respekt og toleranse. På grunn av dette, ønsker jeg og skape et konsept i Grindaheim, der du kan være deg selv, få utløp for egne ideer og kreativitet.

 

I de siste fire årene har jeg bygd Grindaheim sammen med unge mennesker fra hele verden. Siden jeg selv brukte nesten 1 år i utlandet, tror jeg at kulturutveksling er ekstremt viktig. Jeg tok min Gapyear i Spania. Jeg har møtt flotte unge mennesker i løpet av denne tiden, mange av dem som besøkte oss i siste 4 årene kommer tilbake hvert år till Grindaheim, fordi de hjalp med i Grindaheim fra begynnelsen. Derfor er Grindaheim, meg og dyrene og filosofien for oss som bor er veldig koblet sammen med våre Workawayer. Jeg vedlegger noen tilbakemeldinger i denne presentasjonen. En del av våre sesongarbeidere vil alltid være unge mennesker fra hele verden, som vil hjelpe oss over sommeren i Grindaheim. Vi har gjort alt her selv, hvert gjerde, paddock, kald stallene, drivhuset og spiseplasser for hestene er alle bygget av oss. Spesielt våre jenter, bygget som stor byggere, og vi er veldig stolte av resultatet. Dette er også en seksjon som er svært verdifull for våre barn her. Kulturutveksling, hva opplever du i en annen del av verden, hvordan er maten forberedt der? Jeg kan se tilbake på flotte mennesker som hjalp her, og jeg er glad for at mange besøker oss igjen. 

 

Våre aktiviteter i Grindaheim.

Hovedaktivitet er selvfølgelig våre dyr. Sammen tar vi vare på den, vi skaper vennskap og vi opplever og lever alt rundt dyret og med dyrene. Om sommeren er det alltid noen kopplam med oss, vi har 9 hester fra Hesterhjelpe Grindaheim, som har sitt hjemsted her, og vi har   Foxi, vår Terrier som er en lykkelig gutt, som gjør alle til å le. Også har vi Pompel og Pilt, våre gårds katter, som er veldig morsomme.

I Grindaheim bor 9 hester for tiden. Nesten alle våre hester har en sportslig karriere som en racer hest, og nå trives med et liv i frihet. Jeg er involvert i hester hjelpe, og hvis man vil vite mer om det, kan man gjerne gjøre det på Hesterhjelpe Grindaheim eller på Facebook. Darius er min arabiske blandingshest. Han er fra Tyskland I sine yngre år galopperte han mye. Han er min beste venn, og er nå 26/27 år gammel. Noen ganger viser han fortsatt noe av sitt gamle temperament, spesielt om sommeren når jeg vil fange ham. Darius er en veldig spesiell, vakker og temperamentsfull hest, selv om han er nå en gammel mann. Jeg håper at jeg kan tilbringe mange flere år med han. 

Katla er en islandshest. Katla er ikke min hest. For 4 år siden har hun valgt å bo i Grindaheim. Hun brøt seg inn her så mange ganger til hun fikk lov til å bo her. Katla har sitt sted å bo her nå i 4 år og pleier å gå til barns sport. Nå er hun nesten 20 år gammel og har en helt engasjerende karakter. Katla er så super spesiell, og spesielt for våre yngste barn, en helt fantastisk ponni. Hun elsker oppmerksomhet og barn og barna våre elsker Katla.

Magne er min norske kaldblodshest og kommer fra Kristiansand. Han er 24 år gammel og en stor lærer. Magne elsker å gå på tur, og han er super rask. På grunn av sin elskelige natur kan unge jenter gå bra med ham og Katla on tur, uten å kunne ri mye. Magne er super rask hvis han vil, han pleide å gå distanser og racer i sine yngre år og på grunn av sin karakter er han utrolig verdifull for oss og barna.

Mille, Thierry og Facy er rase hester. Milla har veldig kjente besteforeldre, en berømt trotter av hennes linje er Speedy crown. Jeg fikk henne på slutten av sin sports karriere. Mille er 17, og den absolutte diva i flokken min. Hun er vakker og mild, men også veldig flammende. Face the question, og Thierry er 9 år og har avsluttet sin karriere som travhest. Thierry er fra Notodden og Facy har jeg rett fra racerbanen i Lillehammer. På grunn av deres natur og temperament er de veldig brennende, men også veldig menneskelige. Spesielt for de eldre jentene, som allerede kan ri, er det en absolutt suksess opplevelse, hvis vennskapsbandet knyttes, og du kan faktisk ri “din egen rasehest" på slutten.

Luca er min mest kjente hest. Sammen med sin tidligere eier Caroline har han vunnet en gullmedalje i den norske truppen. Voltegieren. Luca er flokksjefen, og har Darius nå avløst med den jobben. Han er 12 år gammel, en Oldenburger og nesten 1,90 høy. Luca har en absolutt personlighet. For å komme så langt i sport må en hest ha sterke nerver. Og han har. Luca er ikke redd for noe, du kan stalke han med en traktor, og han beveger seg ikke en millimeter. :)

Phiebie og Montana. Phiebie er en Ardenner varmblods-blanding, som er veldig uvanlig. Phiebie er fra Tyskland, og jeg fant henne når hun var 6 måneder gammel. Hennes far var en S-hingst, hoppende hest, som hoppet over gjerdet og bedekket Phiebies mamma. Ingen hadde noen bruk for en så tung hest med slike gode hoppanlegg. Slik kom Phiebie til meg. Hun er nå 7 år gammel og veldig sterk i karakter. Jeg tror at Phiebie er en god hest før tømmerkjøring og generell kjøring. Hun er ikke ferdig innridd ennå, en utrolig pen hest med mye temperament. Montana er en Gypsy Tinker. Monty er den yngste av flokken med 6 år og kom til meg da jeg hørte at hun måtte jobbe som en fødselsmaskin. Monty er utrolig søt og morsom med mye temperament. Hun har ennå ikke ridd, men jentene har så mye moro med henne. Hun og Phiebie er beste venner fra første minutt. Man se alltid de to sammen, og du kan være sikker på at hvis noen gjør noe tull, er det disse to.

Alle dyrene her har sin egen historie. Sammen vil vi ha det fint i selskap med dyrene. Vi vil sammen lære dyrene å kjenne, og lære historiene. Dyrene her går fritt, og hestene bruker vi ikke munnbitt eller neserem på. Vi har stor respekt og kjærlighet for våre dyr, dette gjenspeiles i oppførselen til dyrene. Alle dyrene har sin personlighet og vi respekterer forskjellene. Her i Grindaheim er dyrene våre familiemedlemmer og en stor del av vårt liv, og hvert dyr er spesielt for oss.