Våre Hester/ Unsere Pferde.

Faci og Luca.

Phiebie.

Magne.


Katla, Montana, Mikkel und Brutus.

 

Hovedaktivitet er selvfølgelig våre dyr. Sammen tar vi vare på den, vi skaper vennskap og vi opplever og lever alt rundt dyret og med dyrene. Om sommeren er det alltid noen kopplam med oss, vi har 9 hester, som har sitt hjemsted her, og vi har Foxi. Foxi, vår Terrier er en lykkelig gutt som gjør alle til å le. Foxi er nå nesten 12 år gamle, så en ny hundevalp er planlagt for neste år. Vi skal oppdra den her i Grindaheim sammen med våre barn, som sikkert vil være en av våre hovedattraksjoner her. Også har vi Pompel og Pilt, våre gårds katter, som er veldig morsomme.

I Grindaheim bor 9 hester for tiden. Nesten alle våre hester hadde en sportslig karriere som løpshest, og nå trives hestene med et liv i frihet. Jeg er involvert i hester hjelpen, og hvis man vil vite mer om det, kan man gjerne gjøre det på nettsiden min eller på Facebook.

Darius er min arabiske blandingshest. Han er fra Tyskland I sine yngre år galopperte han mye. Han er min beste venn, og er nå 26/27 år gammel. Noen ganger viser han fortsatt noe av sitt gamle temperament, spesielt om sommeren når jeg vil fange ham. Darius er en veldig spesiell, vakker og temperamentsfull hest, selv om han er nå en gammel mann. Jeg håper at jeg kan tilbringe mange flere år med han. 

Katla er en islandshest. Katla er ikke min hest. For 4 år siden har hun valgt å bo i Grindaheim. Hun brøt seg inn her så mange ganger til hun fikk lov til å bo her. Katla har sitt sted å bo her nå i 4 år og pleier å gå til barns sport. Nå er hun nesten 20 år gammel og har en helt engasjerende karakter. Katla er så super spesiell, og spesielt for våre yngste barn, en helt fantastisk ponni. Hun elsker oppmerksomhet og barn og barna våre elsker Katla.

Magne er min norske kaldblodshest og kommer fra Kristiansand. Han er 24 år gammel og en stor lærer. Magne elsker å gå på tur, og han er super rask. På grunn av sin elskelige natur kan unge jenter gå bra med ham og Katla on tur, uten å kunne ri mye. Magne er super rask hvis han vil, han pleide å gå distanser og racer i sine yngre år og på grunn av sin karakter er han utrolig verdifull for oss og barna.

Mille, Thierry og Facy er løps hester. Mille har veldig kjente besteforeldre, en berømt trotter av hennes linje er Speedy crown. Jeg fikk henne på slutten av sin sports karriere. Mille er 17, og den absolutte diva i flokken min. Hun er vakker og mild, men også veldig flammende. Face the question, og Thierry er 9 år og har avsluttet sin karriere som travhest. Thierry er fra Notodden og Facy har jeg rett fra travbanen i Lillehammer. På grunn av deres natur og temperament er de veldig brennende, men også veldig menneskelige. Spesielt for de eldre jentene, som allerede kan ri, er det en absolutt suksess opplevelse, hvis vennskapsbandet knyttes, og du kan faktisk ri “din egen rasehest" på slutten.

Luca er min mest kjente hest. Sammen med sin tidligere eier Caroline har han vunnet en gullmedalje i den norske truppen. Voltegieren. Luca er flokksjefen, og har Darius nå avløst med den jobben. Han er 12 år gammel, en Oldenburger og nesten 1,90 høy. Luca har en absolutt personlighet. For å komme så langt i sport må en hest ha sterke nerver. Og han har. Luca er ikke redd for noe, du kan stalke han med en traktor, og han beveger seg ikke en millimeter. Han er super på tur, og jeg vil gjerne ta han tilbake til Voltegier treningen, da jeg finner Voltegieren /gymnastikk på en så stor hest, gir utrolig mye suksess opplevelser.

Phiebie og Montana. Phiebie er en Ardenner varmblods-blanding, som er veldig uvanlig. Phiebie er fra Tyskland, og jeg fant henne når hun var 6 måneder gammel. Hennes far var en S-hingst, hoppende hest, som hoppet over gjerdet og bedekket Phiebies mamma. Ingen hadde noen bruk for en så tung hest med slike gode hoppanlegg. Slik kom Phiebie til meg. Hun er nå 7 år gammel og veldig sterk i karakter. Jeg tror at Phiebie er en god hest før

tømmerkjøring og generell kjøring. Hun er ikke ferdig innridd ennå, en utrolig pen hest med mye temperament. Montana er en Gypsy Tinker. Monty er den yngste av flokken med 6 år og kom til meg da jeg hørte at hun måtte jobbe som en fødselsmaskin. Monty er utrolig søt og morsom med mye temperament. Hun har ennå ikke ridd, men jentene har så mye moro med henne. Hun og Phiebie er beste venner fra første minutt. Man se alltid de to sammen, og du kan være sikker på at hvis noen gjør noe tull, er det disse to.

Alle dyrene her har sin egen historie. Sammen vil vi ha det fint i selskap med dyrene. Vi vil sammen lære dyrene å kjenne, og lære historiene. Dyrene her går fritt, og hestene bruker vi ikke munnbitt eller neserem på. Vi har stor respekt og kjærlighet for våre dyr, dette gjenspeiles i oppførselen til dyrene. Alle dyrene har sin personlighet og vi respekterer forskjellene. Her i Grindaheim er dyrene våre familiemedlemmer og en stor del av vårt liv, og hvert dyr er spesielt for oss.